Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

„Maar dan moeten we een signalement hebben!" riep een van de meisjes.

„Natuurlijk," sprak mevrouw Paling, „dat zal ik geven."

„Hier Loes, schrijf jij op wat mevrouw zegt," gebood de Leidster, terwijl ze aan een der dichtsbijliggende meisjes een blocnote en een potiood toereikte.

„De naam is meneer Ferdinand Drent," zei mevrouw Paling dan. „Hij is 51 jaar oud, maar ziet er veel jonger uit. Een donkere gelaatskleur of hij in de tropen is geweest. Breed en sterk gebouwd. Clean shaven. Sympathiek uiterlijk. Mooie, maar wat koele oogen."

„Hè.. . zalig!" zuchtte een der meisjes.

„Maar de kleeding," zei Loes, die de aanteekeningen maakte.

„O juist, dat is van belang," gaf mevrouw Paling toe. „Tja, met zulk warm weer als vandaag, zal hij een champagne kleurig Palmbeach colbert-kostuum dragen en vermoedelijk heeft hij dan geen hoed op zijn hoofd."

„Loopt die meneer in zijn eentje of heeft hij gezelschap ?" vroeg een meisje.

Mevrouw Paling scheen even te moeten nadenken.

„Het is mogelijk," sprak ze dan... „Ja, laat me eens zien, het is inderdaad mogelijk, dat hij in gezelschap is van zijn dochter, een meisje van 24 jaar, slank en donker."

„Wat heeft die aan ?" vroeg Loes.

„Dat weet ik niet precies. Maar ze is elegant en kleedt zich altijd heel smaakvol."

„Dus, recapituleerend en the story in a nutshell," zei Loes. „Een meneer van 51 jaar, die er jonger uitziet in een Palmbeach colbertje en een jonge dame van 24, die met smaak gekleed is! Geen andere mannelingen of vrouwelingen, nietwaar mevrouw ?"

Mevrouw Paling begon ineens te lachen.

„Ik weet het niet zeker, maar juist om niet de aandacht te trekken, heeft hij misschien nog iemand in zijn gezelschap en het is ook mogelijk, dat hij daar alleen mee loopt. En dat is een heel eigenaardig individu."

Sluiten