Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Met ei en tomaat.

Men schilt tomaten, snijdt ze in schijven en laat ze een kwartier marineeren in azijn met zout, suiker en witte peper. Dan legt men ze laag om laag met schijven hard ei op het brood en bestrooit de bovenste laag met gehakte peterselie.

Met augurk.

Het gesmeerde brood wordt bestreken met mayonnaise en opengesneden zure augurkjes. Daarna bestrooien met peper en zout en versieren met slablaadjes.

Dannemora-brij.

Men kookt ^ bter melk met 120 gr. boter en wat vanillesuiker op. Als de melk kookt, voegt men al klutsend 1£ kop meel en 2 koppen aardappelmeel, van tevoren met iets zout vermengd, er bij. Men laat de brij \ uur lang al roerende zachtjes doorkoken en klutst er dan nog 2 eieren door. Opdienen met koude melk of compote.

Veenbessencompote.

Men gebruike voor veenbessen alleen geëmailleerd kookgerei (onbeschadigd). Alle steeltjes en slechte bessen worden weggeworpen en daarna worden de bessen afgespoeld. Dan lost men 1 pond suiker in % bter water op, kookt het mengsel op en voegt er dan 1^ bter gereinigde bessen bij, die niet booger dan 5 cm in de pan mogen bggen.

Kook tot ze beginnen te barsten, schep ze er uit met een schuimspaan en laat bet sap nog 4 min. doorkoken.

Voeg de bessen er weer bij en bewaar de compote in luchtdichte stopflesschen.

Met glazen lepels eten, om een onaangenamen smaak te vermijden.

Sluiten