Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

den middagdisch. Mierikwortel wordt heel veel gebruikt.

Het oog van den Straatsburger lekkerbek wil ook wat, zelfs veel. Vooral vruchten worden nagebootst. Zoo geeft men b.v. kalfsoestertjes de gedaante van kersen, harde eieren veranderen in peren, appels en perziken. Aspic verschijnt in den vorm van walnoten en wordt gevuld met anchovypaste; sinaasappel- en citroenschillen vult men met een mengsel van zalm, room en aspic, waarvan de bereiding twee dagen neemt.

Al deze namaak-vruchten worden op een platte schaal gerangschikt, versierd met versche bladeren van vruchtboomen en opgediend met- mosterdsaus.

Dan is er nog de beroemde pudding, genaamd Gougloff, de trots van de stad Colmar. Deze pudding is een sponsachtig product van vruchten, dat dorst opwekt voor een delicieus Fransch wijntje.

Aan de Elzasser lekkernijen komt geen eind!

Ziehier eenige recepten:

Groenkorensoep.

Groenkoren, tegenwoordig ook in Nederland hier en daar verkrijgbaar, is een onrijp geoogste tarwesoort. Men neemt hiervan £ pond, waarvan de helft grof gemalen is, en roostert het. Dan doet men het in den soepketel met een pond kalfsschenkelvleesch of een kip, een pond runderstaartstuk, wat worteltjes, uien, selderij, peper en zout. Zorg dat alles onder water staat en kook het 2\ a 3 uren. Neem dan het vleesch er uit en de soep is klaar.

Forel met selder ij.

Doe in de vischpan f liter water met \ liter witten wijn, met peper, zout, ui en laurierblad. Leg er de visch in en laat ze 20 a 30 min. koken. Neem ze uit het

Sluiten