Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Snoek in witte saus.

Benoodigd:

8 snoekfilets;

1 kop witte wijn;

zout en peper;

2 takjes peterselie;

2 kop witte roux (van boter, bloem en melk).

Verwarm den wijn, leg er de filets in met de kruiden. Stroop ze voorzichtig en laat ze uitlekken (gebruik het nat voor een ander vischgerecht). Leg de visch op een verwarmden schotel en bedek ze met de witte saus.

Vier porties.

Snoek-schildpad.

Benoodigd:

8 snoekfilets;

8 kreeften (of een overeenkomstige hoeveelheid garnalen);

2 takjes peterselie;

8 reepen feuillet├ędeeg;

2 lepels boter;

1 kop slagroom;

zout en peper;

2 geklutste eidooiers.

Snijd de filets in reepen, laat ze met de peterselie in de boter sudderen, maar laat de visch niet kleuren. Voeg zout en peper bij. Laat uitlekken. Wikkel elk filet met het vleesch van een kreeft in een reep deeg en bak ze. Stamp de schalen van de kreeft (van garnalen alleen de zachte schaaldeelen) in een vijzel tot een pasta. Voeg den room bij en verwarm het boven in een dubbele pan (dichte stoomer). Doe de eidooiers er bij en roer tot het dik wordt. (Voor een dunnere saus

Sluiten