Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

drogen en rolt ze dan op. Vervolgens snijdt men er smalle rolletjes (Nudeln) van, die men laat drogen en kan bewaren.

Om de Nudeln te bereiden, kookt men ze een kwartier in kokend zout water en laat ze op een zeef uitdruipen. Dan bakt men ze met wat kaas van het gewicht aan Nudeln) en iets zout. Ten slotte kan men ze op verschillende wijzen afmaken: met tomatensaus, of met gebakken geraspt brood of vermengd met geraspte kaas en bedekt met gefruite uisnippers.

Ravioli.

Men bereidt een deeg van 4 ons meel, 4 lepels olijfolie en wat water. Terwijl het rust, maakt men een vulling van fijngehakte en opgebraden restjes vleesch, rijst en groenten, met uien. Nu rolt men het deeg uiterst dun uit en snijdt het in twee├źn. Op de eene helft legt men de vulling, de andere helft daar boven op, waarna men er met een deegraadje vierkantjes uit snijdt. Deze worden gekookt in kokend zout water tot ze boven komen. Uitgedropen worden de ravioli vermengd met Parmezaansche kaas, of bestrooid met gefruite ui opgediend.

Kaiserschmarren.

Men klopt 4 flinke lepels meel met 2 flinke lepels suiker, 4 eieren en 2 koppen melk. Dan bestrijkt men een braadpan met boter, legt het deeg er in en bakt het bruin in den oven, waarna men het in kleinejstukken snijdt.

Flammeri.

Vermeng 1 liter kokende melk, waarin een citroenschil is afgetrokken, met 1 ons suiker. Vermeng ook

Sluiten