Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

1 ons rijstmeel en 10 gr. aardappelmeel met J liter koude melk en 2 eieren. Voeg dit bij de kokende melk, voeg wat vanillesuiker bij en laat het mengsel weer opkoken en 5 a 10 min. doorkoken. Stort het dan in een omgespoelden puddingvorm en dien de flammeri op met vruchtensaus.

Baslerleckerli.

Een niet gemakkelijk recept. Men laat ruim 2 ons ouden honing en 2 ons suiker al roerend heet worden en voegt er dan bij: IJ ons gepelde en gehakte amandelen, 35 gr. gehakte gesuikerde oranjeschil en evenveel gehakte gesuikerde citroenschil, 10 gr. kaneel, 3 gr. nagelgruis, iets nootmuskaat en de geraspte schil van J citroen. Dan voegt men nog geleidelijk 3 ons bloem toe. Het nog warme deeg wordt op een met bloem bestoven plank uitgerold tot op ca. 1 cm dik en in reepen gesneden. Dan worden deze dicht naast elkaar op een bestoven bakblik in een heeten oven gebakken. Tenslotte hestrijkt men ze met suikerglazuur en laat ze bekoelen, waarna men ze van elkaar af breekt (3 dozijn Leckerli).

Ribeli-soep.

Maak een stijf deeg van 1 ons meel en 1 ei. Wrijf het op eeA rasp, laat de Ribeli op een doek drogen, werp ze in de kokende soep (bouillon van vleesch en groenten met tijm) en kook ze een kwartier. Strooi ten slotte wat gehakt bieslook in de soep.

Kasbraten.

Vette kaas, met peper bestrooid, wordt in een koekenpan gesmolten en heet genuttigd.

Sluiten