Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Tarhonya.

1 pond gezeefd meel en 5 a 6 eieren worden goed doorgekneed, tot het deeg een geheel vormt. Dan snijdt men het in stukken, laat deze wat drogen en snijdt ze dan heel klein. Daarna drukt men de stukjes met de hand door een speciale deeg-zeef. Het verkregen deeg laat men een nacht drogen en drukt het dan door een fijnere zeef, echter alleen dat deeg, dat er gemakkelijk doorgaat, de rest roostert men in een droge pan.

Deze korrels kan men bewaren en op de volgende wijze voor het gebruik gereed maken: gesnipperde ui en gehakte peterselie worden in heet vet geelgefruit, de tarhonya bij gevoegd (2| kilo tarhonya op 1 kilo vet), met 1,2 liter water en wat zout zachtjes een kwartier in een gesloten pan gestoomd en heet opgedischt.

Majoraan-tokany.

Benoodigd: 1 kilo rundvleesch, 3 ons gerookt spek, 1 pond uien, 1 ons vet, 2 dl witte wijn, £ liter room, wat zout, majoraan, peper en knoflook.

De gesnipperde uien. worden in het heete vet geelgefruit, het in reepen gesneden vleesch toegevoegd, evenals de kruiden en de wijn. Is het vleesch half gaai) dan komen het in reepen gesneden spek en het fijn gewreven knoflook er bij. Dan giet men den room er op en laat alles gaar stoomen.

Tien porties.

Paprikés.

Benoodigd: l\ kilo kalfs- of lamsvleesch of 3 kippen, 1 ons vet, 1 pond uien, 30 gr. paprika, 3 groene paprika’s, 3 tomaten, 4 dl room, zout, eventueel knoflook. De gesnipperde uien worden in het heete vet geworpen, de roode paprika en eventueel het knoflook, bij gevoegd,

Sluiten