Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Oude boonen worden, evenals alle harde groentesoorten, eerst in zout water halfgaar gekookt, voor ze in de soffrito gaan.

Spinazie-frittate.

2 ons spinazie wordt in zout water gaar gekookt, waarna men ze laat uitlekken en goed opdrogen, om ze ten slotte grof te hakken en met peper, zout en 20 gr. boter in een steelpan op het vuur te zetten. Men roert tot alle boter is opgenomen en giet dan 4 geklutste eieren over de spinazie. Als deze aan den onderkant gaat bruinen, schuift men ze uit de pan op een bord, doet 20 gr. boter in de pan en legt de frittate op den anderen kant er weer in. Als ze ook aan deze zijde bruin is, kan ze opgediend worden. (Dit is ook een uitstekende manier om overgebleven groente te verwerken.)

Venetiaansche ucceletti (fritto misto).

Men prikt op een stokje: een rondje uit een oude boterham gesneden, een salieblad, een dim schijfje kalfsvleesch, een stukje kippenlever, een stukje zwezerik en dan weer kippenlever en zoo voort in omgekeerde volgorde. Onder voortdurend keeren braadt men de beladen stokjes in boter of men doopt ze in bakdeeg of geklopt ei en frituurt ze vlug in kokende olie. Ook nieren, hersenen, kaas en stukjes broccoli (Italiaansche kool) kunnen erbij gebruikt worden.

Fiori di Zucca.

f

Dit zijn bloemen van een soort pompoen, die men openspreidt, van den stamper ontdoet, in koud water wascht en in bakdeeg dompelt, waarop men ze vlug in heete olie frituurt.

Sluiten