Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Canalones.

Dit is macaroni in den vorm van vierkantjes. Men werpt ze in kokend water, laat ze gaar worden, neemt ze er uit en spoelt ze af met koud water. Dan vult men ze met een mengsel van b.v. een ons ham en een ons zacht vleesch, gehakt, dat men roert door een dikke saus van vet, meel en bouillon, met kruiden.

De gevulde canalones worden daarna, met kaas bestrooid, in den oven gebakken.

Dit is een, ook bij vreemdelingen, geliefd gerecht.

Rijstschotel.

Dit is een van de zeer vele samengestelde rijstschotels, waarvoor elke Spaansche stad haar eigen recept heeft!

De rijst (arroz) wordt in water gaargekookt. Intusschen trekt men bouillon van vleesch. Nu wordt de rijst gestoofd in den bouillon, waaraan fijngesneden tomaten, een ietsje saffraan en mooten visch zijn toegevoegd. Het geheel wordt ten laatste op een platten schotel gelegd en in den oven gezet.

Castiliaansche rijst.

Leg een stukje spekvet in een pan, fruit uitjes, knoflook, tomaten en peterselie, voeg er rauwe ham bij en saucijzen. Doe er daarna de rijst bij en voeg kokend water toe. Laat alles koken tot het gaar is en dien het op als de rijst drooggekookt is.

Estilo de Guadalajara.

Braad rundvleesch in olie, voeg er water bij en laat het koken.

Bak in een aparte pan knoflook en tomaten. Stamp peper en saffraan fijn en stoof dit met het knoflook en de

Sluiten