Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

tomaten. Yoeg er rijst aan toe en, terwijl men goed roert, de vleesch-jus uit de andere pan (verhouding:

1 kop rijst op 3 koppen vleeschjus). Yoeg er daarna het fijngesneden vleesch bij, eenige droge Spaansche pepers en eenige kreeften en laat alles zachtjes doorkoken tot het een pastei vormt.

Madrileenscbe eieren.

Bak eenige eieren en leg ze op een schotel, omringd door stukjes gebraden ham.

Ook kan men de plakjes ham braden in boter en de eieren er bovenop leggen. Daarna in den oven zetten.

Catalaansche eieren.

Bak eenige eieren en serveer ze op schijfjes boterhammenworst, omringd door tomatensaus.

Olla de Berza.

Dit is een veelgebruikte stamppot in Andalusiƫ. Men gebruikt hiervoor kip, ham, kool, kalebas, peren, dadels, selderij, versch en gezouten varkensvleesch, erwten, boonen, aardappels, koolraap of knollen, bloedworst, enz. Bij de aardappels voegt men ui en tomaat. Van het vuur genomen, kruidt men den stamppot met saffraan en peper.

Kastanje-soep.

Schil een hoeveelheid kastanjes, doe ze in een pan op een heet vuur en laat ze even roosteren. Neem nu de bruine huid weg en kook ze met water en zout. Wanneer de kastanjes gekookt zijn, zeeft menjze en doet het gezeefde in een stoofpan met een goed stuk boter en bouillon.

Rooster kleine stukjes brood en werp ze in de soep vlak voor het opdienen.

Sluiten