Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Sjeksjoeka.

Fruit een knoflookteen in heete olie, voeg er J pond kleingesneden tomaten bij. Laat het samen een kwartiertje koken. Klop 4 eieren en roer ze erdoor, ga voort met roeren tot ze gestold zijn.

K o n a f a.

Dit is een soort fijne vermicelli die de Arabische koks bereiden door een vloeibaar beslag door een zeef op een heete plaat te laten druipen.

Men gebruikt ze voor het maken van versnaperingen, o.a. op deze manier :

Maak een vulling van fijngestampte amandelen of noten, suiker en oranjebloesemwater; bevochtig met het laatste ook de handen. Leg wat konafa op een hand, leg in ’t midden daarvan wat vulling en vorm nu een balletje. Deze balletjes worden in zeer heete olie gefrituurd. Nadat ze uitgelekt zijn, doopt men ze in suikerstroop, vermengd met oranjebloesemwater.

Men kan ook een beboterde plaat met konafa be-, dekken, daarop een laag vulling uitspreiden en deze weer met konafa bedekken, waarna men de bovenste laag rijkelijk met gesmolten boter begiet en het geheel in den oven laat bruinen. Dan bedekt men het met suikerstroop en snijdt het in stukken.

Samboessek.

Vermeng een pond meel met J pond weeke boter en enkele druppels oranjebloesemwater. Desgewenscht 1 of 2 lepels lauw water bijvoegen. Het deeg uitrollen op een met meel bestoven plank en er rondjes uitponsen.

Vermeng witte kaas met eieren, zout en gehakte pepermuntblaadjes. Leg wat van deze vulling op elk

Sluiten