Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

sjtsji met grenki (van brij of van brood); zuring met eieren; pruimen-compote.

Vele soepen worden koud gebruikt.

De algemeen gebruikte koele drank is de kwas, waarvan, evenals van de typisch Russische soep b o r s c h, talrijke bereidingswijzen bestaan.

Hier volgen eenige recepten:

Hors d’oeuvre.

Verschillende bestanddeelen zijn b.v.:

gekookte aardappelen, opgediend in het nat van gezoute komkommers en augurkjes;

rauwe, fijngehakte zuurkool met gesnipperde ui, kervel en olie;

geraspte ramenas met komkommer;

geraspte ramenas met gesnipperde ui en kippe- of eendevet;

p e t s j i a, d.z. kalfspooten in gelei, op de volgende wijze klaargemaakt: twee kalfspooten, in stukjes gesneden, gewasschen en geblancheerd, worden gekookt gedurende 3 a 4 uren in water met zout, peper en 2 teentjes knoflook. Daarna wordt het vleesch voorzichtig losgemaakt, zoo, dat geen stukjes been meegenomen worden, daarna fijngehakt en op een schotel gelegd. Hierover giet men het kooknat met 3 a 4 harde eieren, in schijven gesneden en bestrooid met een geraspt knoflookteentje. Zoo zet men het gerecht weg tot den volgenden dag.

Gribnaja lapscha.

7 groote paddestoelen worden in koud water gewasschen, kleingesneden en 2 tot 3 uren op een kolenvuur in water gekookt, soms met eenige kruiden.

Sluiten