Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Garnalen met theebladen (tsja ju tsiën

hia jen).

2 pond mooie garnalen worden schoon- en kleingemaakt, 5 eiwitten worden geklutst met een handvol theebladen („van vóór den regen”), een beetje gelen wijn en zout naar smaak. Dan de garnalen bijvoegen en het mengsel in een groote kom kokend vet werpen. Laten bruinen, roerend met de schuimspaan. Uit het vet nemen, laten uitlekken en onmiddellijk opdienen.

Garnalenkoekj es (tsja hia ping).

Men reinigt | pond garnalen, snijdt de koppen af en laat ze eenigen tijd weeken in een mengsel van tsing tsiang en gelen wijn.

Van 10 geklopte eiwitten en meel wordt een vloeibaar beslag gemaakt. Hiervan werpt men telkens een lepelvol in het heete vet, legt er eenige garnalen op en giet daaroverheen weer beslag. Na eenige minuten keeren.

Gebakken zeekomkommer (tsjao hai sjen).

2 ons zeekomkommers worden gewasschen en schoongemaakt. Dan laat men ze in koud water weeken en opzwellen. Van £ pond versch varkensvleesch snijdt men dunne sneden van een duim lengte. Twee ons bamboespruiten legt men in koud water, maakt ze schoon en snijdt ze in even groote stukken als het vleesch.

Zes ons reuzel verhitten en er het vleesch en de zeekomkommers inwerpen. Tien minuten laten koken, al roerende. Twee ons gelen wijn bijvoegen, pan toedekken gedurende eenige minuten. Dan aan het mengsel toevoegen een kom vol vleeschbouillon, 4 ons tsing tsiang, een beetje sesamolie, ’n mespunt zout en de

Sluiten