Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Rijst-omelet.

Men klutst 3 eidooiers gedurende 10 minuten. Dan voegt men er bij 2 kopjes in water gekookte en bekoelde rijst, 3 lepels water, 1 lepel suiker, 1 mespunt zout en

1 mespunt geraspte muskaatnoot. Alles wordt goed door elkaar geroerd en ten slotte met de 3 stijfgeslagen eiwitten vermengd. Dan bakt men van het mengsel in boter een omelet, die met een vulling van groentenof vleeschrestjes of met jam gevuld wordt.

Sla met kaas.

Men roert 3 fijngemaakte hardgekookte eidooiers met

2 soeplepels olie aan en voegt er iets zout en peper en 1 theelepel mosterd bij. Dan vermengt men IJ kop fijngemaakte, koude gekookte aardappelen met IJ kop geraspte kaas en vervolgens met de mayonnaise. Nu vormt men met 2 theelepeltjes of een botervormer kleine eitjes van het mengsel, waarvan men er telkens

3 op een slablad legt. Op elk glazen schoteltje legt men zulk een blad, versierd met schijfjes tomaat en citroen, eventueel kapertjes en het fijngehakte, hardgekookte

eiwit. , ,

Een aardig effect bereikt men door de glazen schoteltjes te plaatsen op rood-bakelieten schoteltjes, welke met een wit kanten kleedje (doily) bedekt zijn.

Bevroren komkommer -„relis h”.

Dit gerecht wordt opgediend in glazen bij vleesch of visch. Men neemt 2 komkommers, 3 lepels citroensap, 3 lepels appel-azijn (deze soort is hier niet verkrijgbaar, men neme den besten gewonen azijn), 1 theelepel uiensap, J theelepel zout, een mespunt cayennepeper, 1 mespunt witte peper, 16 marshmallows1), 2 eiwitten.

i) Zie onder „Florentijnsche mousse”, pag. 147.

Sluiten