Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Mexicaansche rijst.

Benoodigd:

2 kop gekookte bruine rijst;

J kop gesmolten boter;

3 lepels gehakte groene pepers;

1 gesnipperd uitje;

| kop gestoofde rozijnen;

2 lepels tomato ketchup;

1 theelepel zout;

1 mespunt cayennepeper en tabasco (da. een scherpe saus, zooiets als Worcestersauce).

Deze ingrediƫnten worden vermengd, met geraspte kaas bestrooid en in een vuurvast schoteltje in een matig warmen oven gezet, ongeveer een uur lang. De rijst mag niet droog worden.

Sandwiches.

Benoodigd:

2 lepels gesnipperde ui;

2 lepels gesmolten boter;

3 koppen tomaten;

1 gehakte groene peper;

1 gehakte selderijstengel;

1 lepel bloem;

\ pond spek in sneden;

10 sneden brood;

wat dunne sneetjes Amerikaansche kaas; zout en peper.

De ui wordt enkele minuten in de helft van de boter gefruit, dan de tomaten, de groene peper en de selderij er bij gevoegd, waarna men het mengsel een uur laat sudderen. De rest van de boter wordt met de bloem gefruit en bij de saus gevoegd met zout en peper.

Sluiten