Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Had zijn vader geen handen voor slaag en z'n moeder geen kracht om te temmen? Ze zien zeker een genie in hem en kijken zich blind op die aap. Öns kind moest hij wezen: mannetje, Seffe, klets hier, klets op je andere wang en tien er bij als je niet doet wat we zeggen.

Weineen, z'n aard is niet slecht. Maar tucht heeft hij nooit gekend en hoe weet hij de plichten van het leven als niemand ze hem wijst. Wij zeggen onze kinderen: éérst je eindexamen en met dat in je zak zie je een positie te krijgen. Als ze merken dat je wilt zijn er altijd die je helpen. Je moet je taak op aarde willen aanvaarden en je er niet aan onttrekken en het leven als vacantie beschouwen zooals Seffe. Laat dichters en dwepers maar praten, die parasiteeren op het werken van anderen. Ja, Godbetert, die Seffe maakt gedichten! Je zou het papier uit z'n handen grissen en hem er mee om de ooren slaan. Hoor eens Seffe, je komt pas kijken, en we hebben het beste met je voor.

En nu hooren we, dat Seffe verloofd is. Daar gaan sterke verhalen van rond en als we ze gelooven is Seffe bekeerd. Het moet een mooi meisje zijn, mooi en met geld. Zéggen

Sluiten