Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

geweest... ach Seffe, er werkte zooveel toe mee dat ik zoo geworden ben. Ik was al moe, zie je, 't was een drukke tijd op 't departement en als je moe bent zie je alle dingen anders, je gaat in een heel andere wereld leven... Maar vertel me nu eerst hoe 't met je boek staat.

Ik ben er mee naar een uitgever gestapt en nu is 't uitgegeven, eindelijk.

Gefeliciteerd, jongen, wat vind ik dat fijn voor je! Het is toch prachtig dat je dat op jouw leeftijd al hebt bereikt. Maar hoe heb je alles klaargespeeld. Is 'teen mooi contract?

Seffe vertelde van zijn drie brieven aan drie uitgevers, van zijn ongeduldig wachten, maar eindelijk, meneer van Hasselt, kwam er antwoord, ik dacht al dat de boel verloren was geraakt...

Van Hasselt luisterde met plezier; 't is toch een flinke kerel dat hij alles zoo in z'n eentje heeft klaargespeeld. Dat enthousiasme van die jongen is gewoonweg aanstekelijk.

Ik kon m'n oogen niet gelooven toen ik het las, maar ja hoor, 't stond er: verzoek ik u om een onderhoud en de volgende morgen stond het er nóg en het gekke was dat ik er absoluut van overtuigd was dat hij het uitgeven wilde.

Sluiten