Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Maar eerst moet ik je nog iets van vroeger vertellen. Toen je hier in huis kwam was jij de eerste jongen die ik leerde kennen. Moeder wilde nooit dat ik met andere menschen kennis maakte. Ik begin nu te begrijpen waarom.

Je was voor mij een wonder. Vooral in 't begin heb ik dikwijls uren naar je zitten kijken. Misschien heb je het gemerkt. Maar je moet niet vergeten dat ik altijd in huis zit en werken moet voor moeder, zoodat ik weinig zie. Al gauw dacht ik dat ik van je hield. Want als je niet bij me was verlangde ik naar je en dan was alles zoo troosteloos. Maar bij jou verdween alle narigheid. Ik hield dan meer van moeder en zelfs de Kra hinderde me niet. 's Nachts huilde ik van verlangen. Je sliep twee kamers verder en hoorde me niet.

Dat alles was maar verliefdheid. Ik kende je eigenlijk heelemaal niet, we hadden nooit gelegenheid om veel te praten. Maar toch zag ik wel hoe je soms naar me keek, dat was méér dan een omhelzing. Het maakte me een beetje bang. Soms, als ik alleen was, riep ik hard op: hij houdt van me, o, hij houdt van me...! Maar

Sluiten