Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

BLOEIENDE KERSENBOOMGAARD BIJ PETIT-LANAYE.

als voorpuien, tuinmuren en zelfs sommige stoepen, alles is gekalkt en klaarblijkelijk in dit voorjaar opnieuw vlak voor de Paaschdagen. Alleen de kerken lieten de gele of grijze tint van de natuursteen zien, of het rossige bruin van de baksteen.

Voorbij Eijmael stijgt de weg naar Eben en loopt verder over een plateau; daar wordt hij niet mooier op. Wie tot het eind toe een wandeling vol afwisseling in natuurschoon wil hebben, raad ik aan, vlak voorbij Eijmael een pad links in te slaan en weer af te dalen naar de Jeker. Dat is een kleine omweg, en het paadje is wel smal; maar ge hebt nu het voordeel van boven neer te zien op de slingerbochten die het riviertje hier maakt, en langs een schilderachtig achterstraatje, waar ge intieme kijkjes in het dorpsleven kunt krijgen, weer te komen opduiken midden in het volgend dorpje, in Eben, dat op een hoogte ligt.

Hier op de bocht, waar de groote weg van Tongeren naar Luik uitkomt, stuiven de auto’s en motorfietsen door het kalkstof en blazen er u heele wolken van in het gezicht. Om hieraan te ontkomen, kunt ge van Eben twee wegen inslaan; de een brengt u dwars over den Pietersberg langs Caestert naar de plek aan de Maas, waar Nederland

Sluiten