Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ELS NEEMT DE LEIDING

zie ’t al. Binnenkort zult u bevorderd worden tot generaal.”

„En wanneer zal ik trouwen?” vroeg de luitenant.

„Op zeven October 1981,” antwoordde Els. „Uw vrouw zal een mank been hebben, maar zij zal voortreffelijk koken en uw huwelijk zal gelukkig zijn.”

De luitenant boog en verdween.

„Er is nog steeds geen stemming,” zei Joop. „’k Weet niet waar ’t in zit, maar ik geloof, dat ik. er m’n tere schouders es onder moet zétten. Weten jullie niks mals, Wil?”

„O neen,” antwoordde Wil, „en als ik ’t wist, zou ’k ’t niet zeggen.”

Wim en Mieltje speelden een oude bekende: tea for two!

Joop dwaalde wat rond in en om het clubhuis en toen zag ze een syphon spuitwater staan. Ze kreeg een „alleraardigst” idee. Ze verborg de spuitwaterfles onder haar omslagdoek en toen niemand keek, verdween ze achter het clubhuis. Er stond een hek, waar ze op kon klimmen. En toen kon ze juist bij het dak van het clubhuis komen, dat aan de achterzijde laag was en aan de voorzijde hoog opliep.

Joops rokken hinderden haar wel bij die klimpartij, maar ze kwam boven. Bijna rolde de spuitwaterfles weer naar beneden, maar ze hield hem nog net op tijd. Er was op dit ogenblik niemand in het clubhuis en de muziek overstemde Joops geschuifel op het dak. Langzaam en voorzichtig kroop ze naar boven en toen bracht ze de spuitwaterfles in positie. Ze lag hier veilig, achter een opstaande rand. Niemand kon haar zien en niemand wist, dat ze op het dak zat.

Joop richtte de tuit van de fles en drukte op de knop. Een zeerover werd juist in zijn oor getroffen.

„Ajakkes, wat is dat?” riep Miep van Doorn, die met den zeerover danste. „Wat doè je?”

Sluiten