Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

u volgen we niet op. Die schoenen zijn goed gepoetst!"

En zonder vorm van proces pakt ze Lucie bij de arm en zet haar de keuken uit.

„Breng eens n zonnetje onder de mensen!" zingt Anna, als ze de deur achter haar dicht doet en als het schone lied uit is, zegt ze, meer tot zichzelf dan tot Betje: ,,Ziezo, die zal vandaag niet meer in de keuken komen en anders krijgt ze nog zo'n portie! Denk er om, waarschuwt ze Betje, „laat je niet door dat kind op je kop zitten!"

Maar de waarschuwing van Anna was wat voorbarig, br gebeurde iets, waardoor de aandacht geheel van Betje afgeleid werd.

Op een morgen na schooltijd roept mijnheer Olen

cje in zijn spreekkamertje, om haar te vragen, even een boodschap te willen doen. 't Is niet ver. Of ze even n aangetekende brief op 't postkantoor wil afgeven. Ze komt er toch langs.

, »Wees er voorzichtig mee!" dreigt hij lachend met heel^apiT* l'"* ^ m*m driehonderd gulden, dus een

Is dit dreigement wel overbodig?

Onverschillig stopt Lucie het verzegelde couvert in haar tas, maar mijnheer kent Lucie en is er van overtuigd, dat die onverschilligheid maar voorgewend is.

Lucie haast zich naar buiten. De vriendinnen zouden nog wel staan wachten bij het fietsenhok.

i -i 1LC?°r' 1 ,is er noS een drukte van belang! Als altijd, blijven de mensen staan, om naar het lawaaierige troepje te kijken. 5

Achteloos gooit Lucie haar tas tegen de muur en ringt zich tussen de anderen door om haar fiets te krijgen, n Paar jongens stompt ze op zij, grijpt haar nets, bindt haar tas achterop en sluit zich bij haar clubje aan, dat op haar staat te wachten.

Sluiten