Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Trotzli ontmoet Juffrouw Nettie Poedelwit.

Juffrouw Nettie was in Ergenshuizen een bekende figuur. Eigenlijk heette zij geen Nettie, maar zij had een hond, die zoo genoemd werd. Nettie was een schoothondje en een heel bijzonder schoothondje, net of het uit een étalage was weggeloopen: kogelrond, kraakhelder en sneeuwwit, goed verzorgd en opgevoed; om zijn hals droeg hij een fijn rood bandje, en links een zijden strikje.

Deze Nettie behoorde aan de eerzame juffrouw AmaliaZikalia Schneidezahn. En omdat de juffrouw nimmer, Zondags noch in de week, zonder Nettie uitging, had zij onder de dorpsjongens weldra zelf den naam „juffrouw Nettie Poedelwit" ontvangen. Juffrouw Nettie wist, dat haar teergeliefde sneeuwpoedel bij de jongens niet erg bemind was; daarom trachtte zij met verdubbelde liefde en zorgen zijn hondenleven zoo aangenaam mogelijk te maken.

De dag van poedel Nettie was als volgt ingedeeld: Des morgens vroeg werd hij door juffrouw Amalia-Zikalia gewekt. Dan nam zij hem op haar schoot, vertroetelde hem als een kindje van drie maanden, en waschte met zeep en handdoek zijn poedelgezichtje en zijn hagelwit hondenlijfje. Vervolgens werd Nettie met kam en borstel behandeld, gefriseerd, geparfumeerd en geonduleerd. En als zijn snoetje er dan uitzag als een reclamekopje in een kapperszaak, dan kreeg hij van juffrouw Amalia een teeder zoentje op zijn kroezig, wit voorhoofdje.

Sluiten