Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ochtend en middag op school zitten viel haar zoo moeilijk in die warme dagen en het voortdurend heen en weer loopen naar het tennisveld en daarbij nog pic-nics, fietstochtjes enz. op Zondag vermoeide haar erg. Zij had veel last van hoofdpijn en begon erg te verlangen naar Doorle, naar haar mooi, rustig Doorle. En wanneer zij 's middags met Ella naar school ging, door die warme straten, waar de zon zoo brandde, of naar het tennisveld in het vlakke weiland, waar geen enkele boom stond die schaduw bood, dan snakte zij er naar om eens even in haar dennenboschje te zijn, waar het op de warmste uren van den dag zoo heerlijk koel was op den heuvel bij het beekje!

Ella had het ook wel warm, maar het hinderde haat niet. In het saaie, duffe schoollokaal, met voor de zon neergelaten jaloezieën, onder een vervelende les, waarbij juffrouw en leerlingen er allen loom uitzagen en zich met moeite op en wakker hielden, klaagde zij er net zoo hard over als de anderen, maar zoodra zij aan iets prettigs bezig of aan het tennissen was, had zij er geen last meer van; dan voelde zij geen warmte meer en speelde vol vuur.

Jan Rosmeyer en Ella Knozee waren de beste spelers van de tennisclub. Ze speelden dikwijls samen, en vooral op warme middagen, wanneer geen der anderen er moed toe had en liever bleef zitten praten op het gras, sloegen zij hun bal voortdurend heen en weer en draafden en sprongen steeds maar verder, als was het 't koelste weer van de wereld! Jan Rosmeyer mocht Ella graag; hij probeerde altijd met haar samen naar huis te loopen en op partijtjes

Sluiten