Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

bedaarde en het niet meer sneeuwde, dan zou ze vader vragen om vanmiddag te gaan sleden. Wat zou dat heerlijk zijn. Maar vader zou het wel te koud voor haar vinden, want ze hoestte weer in den laatsten tijd.

„Nans, help eens even!" klonk moeders vroolijke stem uit een hoek der kamer. Vlug draaide het meisje zich om naar een tafel, beladen met wolgoed en kinderspeelgoed, en waarbij moeder, boven een groote mand, bezig was met touwtjes-afwikkelen van postpakketten.

In deze laatste weken vóór Kerstmis liepen moeder en Nanny rond met een hoofd vol plannen.

Het zou de eerste Kerstmis zijn dat ze buiten waren.

Het eerste Kerstfeest buiten! En ze wilden er een feest van maken voor de Dooriers, een Kerstboom geven met cadeautjes en lekkers voor de kinderen en warme kleeren voor de behoeftigen. Een paar maal waren zij naar Rikmond geweest om inkoopen te doen, want er kwam heel wat kijken. En nu juist waren de postpakketten aangekomen en werd alles uitgestald op Nanny s tafel. Op den 24sten December, den avond vóór Kerstmis, zou het feest zijn in het schoollokaal. De boom zou in het midden van het lokaal staan en in den hoek een harmonium, waarop Nanny spelen zou. De meester was bezig de kinderen versjes te leeren, die zij zingen zouden. Moeder en Nanny verheugden zich erg op het feest, en stelden

er zich veel van voor.

Ella Knozee logeerde al een poosje in Doorle en hielp druk mee aan de toebereidselen. Zij vond het prettig

«

Sluiten