is toegevoegd aan uw favorieten.

Over sympodie

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

uit de weekheid van neus en oorkraakbeen blijkt dit evenzeer als uit de kortheid der nagels en liet voorkomen van lanugo op nog andere plaatsen als op <le schouders.

Het kind weegt 15U0 gram en is om. lang. De afstand van den navel tot aan den biel bedraagt V.ill.2 cm. De grootste omtrek van het hoofd bedraagt 27 omkleine 'io'/i t'.ni.

Wat nu betreft <le uitwendige beschouwing, zoo vertoont de misgeboorte tot aan den navel een volkomen normalen lichaamsbouw. Vandaar loopt het lichaam kegelvormig uit naar beneden, en wel zoo. dat de beide onderste ledematen zijn vergroeid, terwijl de voeten weer gescheiden zijn en met de hielen verbonden, in sterken varusstand, zich als twee vinnen aan het uiteinde van de ééne extremiteit bevinden, waardoor het geheel den indruk maakt van den staart van een zeemeermin.

liet hoofd heett een zeer normalen bouw, de naden zijn duidelijk door te voelen : een verschuiving ten opzichte van elkaar heeft alleen bij den naad tusschen de twee wandbeenderen plaats gevonden. De haardos is vrij aanzienlijk, de ooren vrij groot, het aangezicht ziet er normaal uit. De hals, de borst en de bovenste extremiteiten zijn gewoon gebouwd, evenzoo «Ie rug, die evenwel in het hals- en bovenste borstgedeelte wat kyphotisch is gekromd. Het abdomen is opgezet en voelt vrij hard aan. De navelstreng is op ± cm. afstands afgebonden en voert slechts twee navelvaten. Naar be-