Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Wandelpark, dat door den Heer Wils welwillend ter beschikking van het publiek is gesteld. Van de Loolaan uit is het gemakkelijk langs den Boschweg te bereiken.

Voor hen, die in de buurt van het dorp eens sprengen willen zien, is het aan te bevelen, als het niet te zonnig is, een wandeling te maken langs het Badhuis aan den Badhuisweg en dan de beek, die de bassins voedt, langs het ziekenhuis te volgen tot aan haar oorsprong. Men kan dan langs den Asseltschen weg en de Korenstraat weer in de Dorpsstraat terugkeeren. Ook zou men, als men niet tegen een goede wandeling opziet, van de sprengen uit, Orden nog eens kunnen doorloopen en dan langs de Brinklaan teruggaan.

De Brinklaan begint dicht bij de Kostersbrug aan de Dorpsstraat.

Deze volgende komt men dicht bij de Locaalspoor aan een punt, waar een weg rechtsaf gaat langs de Dameskostschool ï»Claretibeek*. en zoo verder naar Orden met het Berghuis. Vervolgt men den weg, die Locaal- en Oosterspoor snijdt, dan is men weldra op de Eendracht, met de machinefabriek van Landaal en de groote papierfabriek van de Firma van Gelder Zonen. Even aan dezen kant der fabriek gaat een weg links naar den Arnhemschen Straatweg.

Houdt men den grindweg langs de fabriek, dan ziet men. nog voor men aan de buurtschap Ugchelen komt, rechts een handwijzer.

4

Sluiten