Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

iemand houdt, zooals ik van jou, dan merk je dat wel. Zie eens Cornelia, ik kan het niet goed zeggen, wat ik meen, maar ik wou maar zeggen, dat jij mij lang niet meer zoo gaarne bij je ziet als vroeger.

Huib

Neen, je behoeft me niet uit te leggen, waardoor dat komt, ik begrijp het wel en daarom dacht ik zoo bij me zelf, dat het niet meer zoo zijn kan als vroeger. Wel meid, ga je nou huilen?

Huib, wat ben je

Is dat niet zoo Cornelia? Kijk nu eens, ik wil je heelemaal niet plagen, ais jij nu maar zegt dat we altijd goede vrienden zullen blijven, als ik zoo nu en dan maar eens bij je mag komen om nog eens te praten, dan is het ook goed

Huib, wat ben je een beste jongen.

Cornelia grijpt zijn hand.

Neen, neen, je moet dikwijls komen, Huib; we zullen samen weer groote wandelingen maken; we gaan weer visschen in de beek en als dan het voorjaar komt, Huib, dan zal alles weer zijn als vroeger.

Meen je dat, Cornelia?

De oude eik heeft het niet meer beleefd. Toen het voorjaar kwam, was hij dood, anders had hij kunnen zien, hoe ze weer samen gingen, Huib en Cornelia, hand in hand en hoe ze weer deden als twee groote kinderen, wien het leven niets dan zonneschijn bracht.

Sluiten