Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ipo AANMERKINGEN.

Hij plaatst [zich als] eene dorschflede ent. De dorschflede der Oosterlingen heeft raderen, die voorzien zijn met fcherpe pinnen. Zie paulsen , over den Akkerbouw der Oosterfche volkeren, §. 42, bladz. 211 , enz. Zij is daarom een beeld van alles wat vermorfelt, b. v. lef. XLI. 15. Zeer gefchikt wordt ook dan de Krokodil bij eene dorschflede vergeleken , wegens de" fcherpte van zijne klauwen, oedmann.

vs. 22, 23. De heftige beweging van den Krokodil doet het water fchuimen en bruisfchen. Dit fchuim is zo wit , dat het als het ware fchittere , en dat het water boven hem een grijze fchedel van het dier zelve fchijne te wezen.

vs. 24, 25. „ Dit geweldig groot dier, het „ welk leeft op de grenzen van het water en „ de aarde , ftrekt zijne magt uit over de in„ wooners der zeen, en der aarde. Alle „ dieren van zijnen rang in grootte overtref„ fende , en zijne zelfftandigheid niet deelenn de •> n°ch met den gier, gelijk de arend, „ noch met den tijger, gelijk de leeuw , „ oefent hij eene meer volftrckte heerfchap-

» Pij>

Sluiten