Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

C95)

veilig zijn; dan moet men, vóór dat het donker word, alle openingen toefluiten. Men kan ook, zonder eene digtfluitende gordijn voor het bed, onmogelijk flaapen. De Negers- gaan, om zig tegen deze plaagers te beveiligen, 's avonds na het ftrand, en daar in het zand liggen, waarheen ze niet komen.

De Negerij en het Fort liggen omtrent 300 fchreden van daar, en zo verre ftrekt zig een wit ftuifzand uit, welk niet toelaat, dat men 'er het minfte gebouw op zetten kan.

Quitta heeft de gelukkigfte legging van bijkans alle onze bezittingen, ten opzigte van overvloed aanLeeftogt en versch water. Wild, osfen en fchaapen zijn hier in ruimte op het land. De rivier is vol delicate visfchen en krabben Ce) en de oesters Cf) zijn zo gemeen, dat het de Negers voor te lastig houden, dm de fchelpen mede na huis te neemen , al is het, dat ze niet boven een paar honderd fchreden te gaan hebben, maar openen ze terftond, en doen de oesters in een' pot, die ze, vervolgens, in hun eigen nat, over het vuur wat laaten opzieden, en ze zo in de ftad uitventen, wanneer men voor eene blank of een ftuir

ver

(e) Een den Aftacus Sqttilla Fabricii nabij komend foort.

(ƒ) 0/?ra*,waarfchijnlijk een nieuw foort, zijnde zeer fmal, err menigmaal meer, dan een' yaet lang.

Sluiten