Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

312

LIEFDESBRIEVEN

„veel van zoenen, en wat steekt er ook eigenlijk voor kwaads in, „en ik weet ook zeker, dat hij nooit lust zal krijgen, om er een aan „een ander meisje te geven. O, wat zal dat een heerlijk leventje „zijnl"

Hoe vind je nu deze alleenspraak, Jeanne, die ik ie zoo a 1'improviste liet houden? Kom, lieve kind, schat, engel, snoes! alles komt terecht. Want nu is het zeker, dat Willem in den Haag komt wonen, en dan heb je een uitstekende afvoerbuis voor al je zorgen en verdrieten, en je mag dan als op een klavier op me spelen, om er alle mogelijke mooie tonen aan te ondokken. O, Jeanne, hoe meer ik er met mijn gedachten in kom, dat mijn gaan wonen in den Haag nu een werkhjkheid kan worden, hoe opgewondener en voller ik diep inwendig word van vreugd.

Ziezoo, het eerste velletje postpapier is vol; ik zal nu niet doorschrijven want de post kan nu dadelijk komen, en als er dan soms een brief van je is, dan ga ik door; anders stuur ik deze maar weg; dan krijg ik je brief morgenochtend zeker.

Maar iets moet ik je toch nog zeggen. Lu mijn vorige heb ik geschreven, dat je zuiver, open etc. bent in je „diepste diepte". Nu ben ik een beetje beangst, dat je je daar weer een beetje beroerd over zult maken, en zeggen: Hè, vindt hij me dat dan aan de oppervlakte óók niet? Daarom schrijf ik je nu nog even na, dat ik me in der haast wat slordig heb uitgedrukt en dat ik bedoelde te zeggen „tot in je diepste diepte", Ben je nu weer gerust, goddelijk Lief?

Ziezoo, nu wacht ik even op de post; het is 8 uur 's avonds, en hij zal dus wel dadelijk komen.

De post is geweest, terwijl ik beneden zat thee te drinken. Hij bracht je brief? Och, goede, zachte, gevoelige Lief, trek je nu toch niets meer daar van aan! Ik zelf ben het al Tang vergeten en heb je vanmorgen juist geschreven, zooals het is, dat ik nog nooit iets onaangenaams over je heb gevoeld.

Nu komt er ploteeling een vriend van me, Hol, (A. v. Breull uit de N. G.) Ik sluit dus maar tot morgen.

Met hefde en dankbaarheid

Jouw eigen Willem

Sluiten