Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

koningin gelogeerd; ze was door het raam naar binnen gevlogen en haar heele hofhouding is buiten het raam bbjven wachten tot ze uitgeslapen was. Het geurt er nog heerlijk naar honing en was en je zult er verrukkelijk slapen."

Tommie bekeek zijn bed, dat er frisch en helder uitzag, er lag een deken op van goudbruin mos en een zachte paddestoel was het ronde hoofdkussen.

Het katje wenscbte hem wel te rusten en was al hjj de deur toen Tommie baar opeens terugriep.

„Ik weet niet hoe ik morgenochtend zal wakker worden, als Grommie niet bij me slaapt; hij blaft me anders altijd wakker," zei bij.

Het katje lachte. „Maak je daarover maar niet bezorgd. Alle dieren in het hotel worden 's morgens wakker gemaakt door den haan. Hij kraait drie keer, eerst om vijf uur, dan om halfzes en nog eens voor de langslapers om zes uur. Maar dan moet je ook je bed uit, anders krijg je geen ontbijt van Moeder de Gans."

„En waar moet ik me morgen wasschen, er is hier heelemaal geen waschtafel," vroeg Tommie.

„We nemen allemaal een bad in den vgver en de zon droogt ons af. Als je een kam wilt hebben om je haar in orde te maken dan kun je dien wel aan den haan vragen, die leent je met plezier zgn kam. Maar nu heb ik heusch geen tijd meer om met je te babbelen, miauw miauw," en weg was het katje.

Tommie begon zich uit te kleeden. Hij zette zijn schoenen buiten de deur, dat hoort zoo in een hotel. Net toen bij de deur van znn kamer weer dicht wou doen, zag hij een wagentje over de gang rijden dat door twee witte muizen werd geduwd. Ze namen alle schoenen, schreven er met hun linkerpoot in witte

166

Sluiten