Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

85

„Willen jullie dan nog koffie drinken, of zullen we maar direct gaan eten?"

„Moeder, eerst koffie, en dan direct daarna het avondeten", antwoordde de oudste van de jongens, een vergenoegd uitziend leerling derde klasse.

Wij hebben Hans eens flink laten loopen, hij vond het erg leuk hier?" -—

Nu, vertel ons eens, wat je alles gezien hebt?" wendde zich Mevrouw Meier tot Hans, wat heb je het mooist gevonden hier in de stad?" —

„Dat kan ik zoo niet zeggen", antwoordde Hans. Ik heb zooveel moois gezien."

„Morgenochtend gaan wij naar den dierentuin, die moet Hans hier ook zien, voordat hij hem in Amsterdam ziet", zeiden Willem en Frits". Van avond gaat Frits met hem naar het panorama, daar kan hij Italië zien. Ik ga bij een vriend op bezoek", zei Willem, „ik kan niet meegaan."

„Eerst eten", maande Mevrouw Meier, „je gaat niet zoo weg", wendde zij zich tot Willem, „ik begrijp al, wat je van avond gaat doen. Ht zal dus maar meteen het avondeten opdoen."

Na deze woorden verwijderde zij zich, en kwam na eenige minuten met bordenk vorken en messen terug, die zij t op de tafel regelde.

„Mama, wat eten wij vanavond?" vroeg de dertienjarige Frits zacht.

„Gebakken aardappeltjes en eierkoek, en daarna brood en thee", antwoordde zij en ging weer naar de keuken. Frits volgde haar en zoo hij dit vaak deed, bracht hij voor zijn moeder brood en andere gerechten in de kamer en zette alles in stipte orde op tafel neer.

Hans moest glimlachen, toen hij zijn neef zoo handig te werk zag gaan.

„Dat kun jij zeker niet?" vroeg hij Hans, toen hij bemerkte, dat deze zoo naar hem keek.

Sluiten