is toegevoegd aan uw favorieten.

Hoe men van rijst 212 beproefde recepten smakelijk bereiden kan, benevens recepten voor de Indische rijsttafel

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

109

wat afgekoelde rijst wordt met de eierdooiers, suiker en beschuit door elkaar geroerd, met het tot schuim geklopte eiwit vermengd, in een koekenpan met boter op een niet te sterk vuur tot een koek, of lepelsgewijze tot kleine koekjes gebakken. Een weinig geroosterde en fijngeraspte broodkorst of beschuit, in de pan en bij het omkeeren op de koek gestrooid, maakt ze sierlijker en smaakvoller. De koeken worden met suiker bestrooid, opgedischt. Bij een restant van rijstebrij zal het gemakkelijk vallen, na bovenstaand recept, de goede verhouding te treffen. Hierbij is het echter beter krenten te nemen daar rozijnen in de koek niet gaar worden.

172. Rijst-crême-koeken.

Van bladerdeeg of öoterdeeg wordteen koek en een in ruitjes verdeeld deeg, om er boven op te leggen, gebakken. Als het eerste uitgehold en een weinig van het binnenste zachte deeg er uitgenomen is, wordt zij nogmaals in den oven gebracht, opdat het binnenste deeg nog een weinig gaarder wordt, dan de hierop volgende beschreven crème er bij gevoegd en glad gestreken en daarover het met abrikozen-marmelade bestreken ruitjesdeeg gelegd. In plaats hiervan kunnen uit het boterdeeg met een raadje strepen of repen gesneden, of bloemen uitgestoken en gebakken worden. Nadat ze zijn afgekoeld, kunnen ze met bovenbeschreven