Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

kokend water bevindt. Sluit de pan met een goed passend deksel en plaats haar op het vuur. Na 2 a 2j| minuut zijn de eieren halfzacht. Plaats de cocottes in de daarvoor bestemde houders en dien de eieren zoo warm mogelijk op.

Oeufs Broulllés Magda.

Los in een kleine pan een stukj'e boter ter grootte van een ei op. Voeg daaraan toe 8 eieren, 4 eetlepels geraspte kaas, een snuifje zout, peper en een theelepel Colman's Mosterd, aangemaakt volgens gebruiksaanwijzing, op het busje. Klop alles goed dooreen en plaats de pan in een bak langzaam kokend water. Roer de eiermassa gedurende het gaar worden zoo nu en dan dooreen met een houten lepel. Als de exeren voldoende gebonden zijn, roert men er met een klutser nog een klein half ons boter en 4 eetlepels kleine vierkante broodcroutons door.

Poulet Grillé

Snijd een jonge kip aan de rugzijde open, ontdoe haar van het rugbeen en bestrooi ze met fijn zout. Plet de kip een weinig en bak haar vervolgens langzaam in boter, wanneer ze gaar is, bestrijkt men de kip met dunnen Colman's Mosterd, bestrooit ze met wittebrood-kruim en besprenkelt ze met gesmolten boter. Plaats de kip vervolgens op een rooster boven een houtskoolvuur of in een heeten oven onder den pot totdat ze schroeit. Serveer de kip op een schotel met gevouwen servet en wat frissche blaadjes peterselie. Dien er apart een Saus Diable of Beurre Maitre d'Hotel bij op,

Rognons de Veau Goument.

Ontdoe de kalfsnieren van alle vleesch- en vetdeelen, snijd ze aan dunne plakjes, bestrooi ze met zout en peper, en bak de nieren in heete boter. Giet ze door een zeef, zoodat alle vochtdeelen zich er uit verwijderen. Doe de nieren weer in de koekenpan met een stukje boter en laat ze vlug bruin bakken. Bestuif ze nu met een snuifje bloem en flambeer ze met cognac. Voeg er nu 2 theelepels Colman's Mosterd, aangemaakt volgens gebruiksaanwijzing op het busje, en eenige lepels magere kalfsjus aan toe. Laat het geheel even doorstoven en serveer de nieren in een diepen schotel, omringd met in boter gebakken broodcroutons.

Sluiten