Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

and the illicit Traffic in, Narcotic Drugs other than Raw and Prepared Opium, the following information is desired:

What is your opinion regarding illicit traffic in narcotic drugs other than raw and prepared opium and its influence on the possibility of ultimate total suppression of opium smoking?

Antwoord: Wat betreft de rol welke de onwettige handel in narcotica, anders dan ruw en bereid opium, speelt in verband met de mogelijkheid tot uitroeiing van het opium-euvel, verwijzen wij in de eerste plaats naar de beantwoording van vraag 11, waarbij wij als onze meening gaven, dat het opiumgebruik een stimulans kan zijn tot het gebruik van andere narcotica.

Het zich onrustbarend uitbreiden van de verslaving aan bovenbedoelde narcotica wordt o.i. dan ook door het opiumgebruik eerder bevorderd dan beperkt.

Zou de beperking en uiteindelijke onderdrukking van het opiumgebruik echter een gevolg zijn van vermindering, respectievelijk opheffing van de papaver-cultuur, anders dan voor medische doeleinden, dan zou daarmede de controle op de morfine- en codeïneproductie ook verkregen zijn.

Voor cocaïne, hasjisj, enz. zouden aanvullende bepalingen van gelijke strekking moeten worden gemaakt, terwijl het overbodig genoemd mag worden, hier nog aan te voeren, dat op productie, vervoer enz. van deze verderfelijke vergiften de meest nauwgezette internationale controle noodzakelijk zal zijn.

Sluiten