is toegevoegd aan uw favorieten.

Jamboree logboek 1937

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

In het wereld-theater.

verkennerspeil in ons land. Weloverwogen en grondig uitgevoerd, een goede organisatie van Hopman Rozen daal en zijn staf.

De Tsjechen, Polen en Hongaren komen met hun bands het terrein op en wisselen de gramofoonmuziek af. We zien nu in de ereloge Z.K.H. Prins Tsjitsjiboe, broer van den keizer van Japan, naast den Chief Scout verschijnen, als de Armeniërs al weer een boerenbruiloft in nationaal costuum opvoeren. Noorwegen laat dan oude volksdansen herleven en Ijsland geeft een worsteldemonstratie.

Prins Tsjitsjiboe begeeft zich nu naar het Japanse kamp, waar zijn komst al met spanning verbeid wordt. Grote voldoening in het kleine, maar correcte kampje, een voldoening die tot vreugde stijgt, als de Prins den Chief verzoekt temidden der Japanners te gaan zitten, waarna hij zijn filmtoestel op hen richt.

Aan twee Japanse verkenners wordt toegestaan een drakendans op te voeren, de zinnebeeldige voorstelling van de goddelijkheid van de zon in de Japanse keizers. Na een bezoek aan het 9 man sterke Siammese kamp vertrekt de Prins naar Den Haag.

WERELD-THEATER

Een stad is niet compleet zonder schouwburg, de Jamboreestad heeft er dan ook één in de stijl van zijn tijdehjk karakter, maar nooit heeft een theater op Neerlands grondgebied groter triomfen gevierd, enthousiaster publiek gehad of een meer internationaal program opgediend dan dit hier op deze Vogelenzangse weide. Directeur Titus Leeser en zijn staf toetsen onvermoeibaar de nummers, geven wenken bij het repeteren, maken de programma’s voor overmorgen op en verrichten de 1001 werkjes achter de coulissen, die een vlot afgewisselde reeks opvoeringen waarborgen. Er hangt een gezellige sfeer in de soliede gebouwde