is toegevoegd aan uw favorieten.

De cyclus van de vrouw in verband met het huwelijksleven

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

VAN DE JONGE ZWANGERSCHAP

Vooral komt dit in de eerste drie maanden voor, zoolang de vrucht nog niet de geheele baarmoederholte opvult. Door het cycloscopische onderzoek kan men zich ook in zulke gevallen zekerheid verschaffen.

Nu behoeft een vrouw niet meer op het wel of niet verschijnen van de menstruatie te wachten als een belangrijk, doch vaak bedriegelijk teeken, dat ze wel of niet zwanger is. Ze behoeft bij het uitblijven van een menstruatie niet meer in twijfel te zijn, of amenorrhoe of zwangerschap de oorzaak is en zij is in dergelijke gevallen niet meer op dure en omslachtige dierbiologische onderzoekingen aangewezen. Het cycloscopische onderzoek maakt de diagnose zoowel van de zwangerschap als van de amenorrhoe eenvoudig. Ook in gevallen van gerechtelijke geneeskunde heeft de methode groote voordeelen. Ze lost vele problemen op, die men tot nu toe op andere wijze niet kon benaderen.

Daar de zwangerschap gewoonlijk 273 dagen duurt, kan een vrouw, wanneer ze weet, bij welke ovulatie ze bevrucht werd, nauwkeurig den tijd van de geboorte berekenen.

Mijn zwangerschapsbepaling is niet alleen eenvoudig, snel en absoluut, maar dient ook om een miskraam te voorkomen en daardoor de jonge vrucht te beschermen. Het was bovendien mogelijk met deze methode alle problemen op te lossen, die met de conceptie in verband staan.