is toegevoegd aan uw favorieten.

Intieme revue

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ontzettende prijzen per ons zou afwikkelen.

„Maar," zei ze, ,,300 is te veel voor een vrouw van mijn leeftijd", en Mama begreep dat heel goed omdat ze wist dat een kopje een schaal is uit de tijd van haar diploma huishoudschool.

Gravin Knal wilde de 300 balen dus deelen op coöperatieve leest, en stelde voor er met z'n tienen ieder dertig te nemen, en alles op te slaan in haar tuinhuis, dat ze pas heelemaal nieuw heeft laten restaureeren in de stijl van 1610. En ze had ook plannen met koffie en thee en havermout en zoute varkens. Ze dacht zelfs over een koe, en raadde wollen dekens aan en zuurkool en anthraciet.

Het jonge enthousiasme der oude vrouw stak iedereen aan. We deden alles coöperatief met z'n tienen, waaronder de Papa van Betty, en de Knoop Knoopen, en de familie van Naeldwyck, en de familie Fonck, en de familie van Fred Quall, en de oude Mama van luitenant Knakkerman, die alles dubbel nam voor de zekerte. En 't werd waterdicht opgeborgen in het tuinhuis, waar we om de beurt kwamen kijken omdat we het zoo'n mooi gezicht vonden al dat eten.

Het is werkelijk iets om stil van te worden als je ziet wat gezamenlijke actie vermag. Na een week puilde het tuinhuis uit; we hadden van alles, maar het pièce de résistance vormde de rijst in stapels tot aan het dak.

En toen was het de leesmiddag bij Gravin Knal, die uit een kern van zeven dames bestaat. Ze lazen iets ontzaggelijk zwaars van een vertaalde Noor, en