is toegevoegd aan uw favorieten.

Intieme revue

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Ik bleef daar drie weken, maar toen kwam er iemand met een kaakontsteking, waarna ik mijn onmiddellijk ontslag indiende.

Na de kliniek kreeg ik een heel verantwoordelijke positie in de besloten showroom van een Fransch Huis. Er wandelden daar modellen met eigen mannequins, en er was een stalen salon de réception waar een juffrouw zat op een stoel. Die juffrouw kwam uit een minder milieu en gebruikte haar salaris om het in een bodemlooze put te gooien wat er verder niet toe doet. Ze had geen houding, en ze had geen Kinderstube, en ze joeg de klanten weg, en ze werd vervangen- door mij in 't zwart velours, en de verkoop van het Fransche Huis steeg enorm omdat al mijn kennissen naar me kwamen kijken tot ik er genoeg van kreeg.

Maar 't is heerlijk om nuttig te zijn en extra-geld te verdienen, vooral ook door 't moreele overwicht dat je er van krijgt, en dus ging ik naar de Algemeen Ethische Radio Omroep en zei tegen de voorzitter wie ik was.

De voorzitter zat in een verwarmde groen-pluche kamer met een orgel en een valsche piano, en vroeg me of ik thee wilde, maar ik was daar niet gekomen om thee, maar om werk.

,,Ik behoor tot het leger van jonge werkloozen", zei ik achteloos, maar hij knikte treurig en zuchtte dat ie al iemand had, en toen liet ik m duidelijk blijken dat m'n Papa in bepaalde comitees zat, en ik stipte familierelaties aan, en dat ik zong — Sopraan.

„Tazei ie krabbend. ,,De sopraan wordt eigen-