is toegevoegd aan uw favorieten.

Intieme revue

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Ze stapte met benauwde voorgevoelens uit voor z'n huis, en zag op de stoep luitenant Knakkerman, die tijdens z'n huwelijk alleen maar 's middags uit kan, tusschen de manoeuvres door, die ie tenslotte óók moet houden omdat t z n vak is.

Luitenant Knakkerman, die heelemaal is opgegroeid met oude dames door z'n tachtigjarige moeder, hielp haar naar boven en zei dat ie een vreemde telefoon van 'm had gekregen, en ze liepen achter elkaar door de kille hall die naar cocos rook. Een ritselende muis passeerde onder een tafeltje. Verder was alles vredig, behalve de huishoudster, die vertelde dat de jonker vanaf elf uur die morgen vreemd deed en veel schade had aangericht.

„Hij is nu in de tuinkamer bezig," zei ze angstig fluisterend, „met een schaar. Hij knipt alles stuk. Hij loopt almaar heen en weer te vloeken...."

Toen luitenant Knakkerman dat hoorde, wilde hij weg, en Gravin Knal wilde óók weg omdat ze voor een psychologisch raadsel stond, dat ze rustiger telefonisch dan persoonlijk zou kunnen oplossen, ook al omdat ze een zwakke vrouw was, die geestelijk méér waard was dan lichamelijk als t er op aankwam het verstoorde evenwicht van een volwassen man te herstellen.

Ze liepen dus weer naar de straatdeur, en Gravin Knal gaf de huishoudster een hand, wat ze altijd doet omdat ze zoo oud is en over de vijftig jaar in dienst.

„Het is onder deze omstandigheden beter geen bezoek toe te laten", zei Gravin Knal. „Je moet hem