is toegevoegd aan uw favorieten.

Sigarenfabriek José Alvarez

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

fabrikanten uit de provincie, die met hun tweeën of drieën gezamenlijk een partij koopen. Seegers zet zich op een houten bank aan den kant en controleert zijn veilingboek. Het plukblad is allemaal voor Amerika, de eerste en tweede lengtes tenminste. En voor de Deli Maatschappij Q.B., voor de Langkat F, voor de mindersoortige SM Sumatra, voor de Piet van den Arend... en Deü Maatschappij L, de Deli Maatschappij E, de Senembah, waren Laarmans, Herschel, Alkemade, Reinders, N.V. Geta en Van Belle de vermoedelijke reflectanten. Hij zou zijn best doen morgen en meteen hoog inzetten, anders vischte je zeker achter het net.

— Seegers, wat denk je van de LB 2 zes pakken van de Senembah ? stevent plotseling een provinciaal met een spierwitte kuif op hem af.

Het is de oude Poppers van de sigarenfabriek Poppers en Tersteeg uit Utrecht. Poppers is ouder dan Seegers, maar ze voelen zich toch van één generatie; vandaar hun tytoyeeren. Poppers is een van Seegers' oudste relaties en plotseling schiet hem te binnen, dat de firma Poppers en Tersteeg sedert lang niets van hem betrokken heeft. Een gevolg van den zwakken kant van Seegers: een relatie verliezen doet hij nimmer, maar als een volbloed koopman zulk een relatie warm houden, er vooral uithalen wat er in zit, vermag hij evenmin. Het is strijdig met zijn aard. Seegers heeft hooggeplaatste ambtenaars onder zijn familie.

— Poppers, hoe gaat het?

— Hoe zal het gaan? moeilijk.

— En wat! zegt Seegers, die steeds weer volkomen