is toegevoegd aan je favorieten.

Jet en Wiep naar Schiphol

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

GEÏLL. BIBLIOTHEEK „ONS GENOEGEN”

Prijs: I n prachtband a ƒ 0.90

Ingenaaid in gekleurd omslag . a f 0.60

MEISJESBOEKEN (Leeftijd 8-12 jaar.)

DINEKE DURFAL, door j. H. Brinkgreve-Entrop. Geïllustr. door Miep de Feijter

Bij alles wat de drie dochtertjes van Tandarts Durban, daarbij geholpen door de buurkinderen van de villa „Jolijt” uithalen, is Dineke vooraan, maar ze durft ook goed te maken wat ze door haar onbezonnenheid heeft bedorven. Daarop berust haar groote populariteit en wanneer de buurfamilie gaat vertrekken en er andere menschen op „Jolijt” komen te wonen, is de nieuwe mevrouw een warm voelende vriendin voor de moederlooze Dineke.

DE AVONTUREN VAN EEN SCHAATSENRIJDSTER, d. Annie S. Bergsma. Geïllustreerd door Miep de Feijter

In het Friesche land is het schaatsenrijden in hooge eere en reeds op zeer jeugdigen leeftijd begint de beoefening van deze waarlijk nationale sport. Iedereen neemt er aan deel, ook de kleine Wiekje, die de hoofdpersoon is van dit verhaal.

DRIE VOCELS UIT VERSCHILLEND NEST, door A. GassVan der Hoop. Geïllustreerd door Miep de Feijter

To de Raaf, Bep van der Valk en Els van den Arend, dat zijn de drie vogels, die alle drie uit een ander nest in éénzelfde klas zijn terechtgekomen. Het boek verhaalt over de avonturen van een ieder der meisjes. Miep de Feijter zorgde voor de plaatjes.

(Rijk der Vrouw.)

IN EN OM „DE KLAPROOS”, door Freddy Hagers. Geïllustr. door Nans van Leeuwen

„De klaproosjes”, zooals de schoolgaande kinderen uit dit gezin natuurlijk al gauw genoemd worden, zijn leuke kleuters. Vooral de tweeling, Bietje en Oetje, is een gezellig span, uit wier leventje door de schrijfster prettig verteld wordt. (Haagsche Post.)

UITGAVEN GEBR. KLUITMAN — ALKMAAR