Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Ze zagen de stroom, woest voorthollend aanbeuken tegen het stille dorp, ze voelden het in de grote stilte door de tovermacht van Stifnie's eentonige woorden.

Dat hadden ze te danken, niet aan het dorp zelf, maar aan een naburig badplaatsje dat zich snel begon te ontwikkelen. Juist waren de zusters van gedacht geweest er eens naar toe te gaan om met hun eigen ogen de schandalen te zien die daar gebeurden, want die hadden ze door een flauwe weergalm vernomen.. Die pest breidde zich uit en bereikte ook het dorp, doch nog enkel langs de andere kant zodat de bewoners van de plaats er nog niets van gewaar geweest waren. Doch in de herberg, daar een weinig verder, waar juist die treinoverste vandaag moest komen, zouden ze, te beginnen van Zondag aanstaande, ook eten geven.

Een vreselik nest, dat dorp, verzekerde Stifnie, een voorgeborchte van de helle. Ze was er de dag daarvóór geweest. De hele zomermaanden door was het alle dagen vastenavend en de vrouwen liepen er op alle mogelike wijzen verkleed rond. Bovendien waren er vele halfnaakt, ja, halfnaakt, de armen, de schouders en de borst bedekt met kant of

Sluiten