Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

d1 e, de dy ,,

+ P Ïpdy - öy = ° (dx= P gesteld>-

Door deze vergelijking naar p te differentieeren,

komt een vergelijking in ^-j|, met de algemeene oplossing:

jp» = w(p.y — f*);

waaruit ten slotte voor g wordt gevonden:

g = c/c/ W (P' y- px) dPdP+ lx + P Fy •

(u een willekeurige functie van x en y). Merken we op:

/PP P

/ v (p) dp dp = f (p — 5) v (£) d ?, en stellen we

c C J c«/

W = cos8 3-. w,

dan komt :

g = cos r. w (tg r,y- x tg r)(tg 3-tg r) d t + tg 3^.

/"3 1 j.^u, „ <*u

g = 3«/ ^•sm^-T)-w-dr + dï+t8^3y

f= sin(3—r).w.dr-f ^ cos3 + ^sin3.

Hierin wordt als voorwaarde, dat we een minimum hebben, gevonden :

w positief voor elke x, y en 3;

Sluiten