is toegevoegd aan uw favorieten.

Litteraire wandelingen

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

hooren. Daarentegen is hij fanaticus in het opzoeken van gelegenheden, waar nationale melodieën worden gezongen. Slaviansky vond in hem hier te lande zijn grootsten enthousiast en van het echte Spaansche lied heeft hij een volkomen begrip.

Wie zal zeggen, of hij in zijn voorkeur geven geen gelijk heeft r Is de zang van eene simpele gitana met meestal mooier dan de gillen en schreeuwen van menige zangeres, die op een opera-avond haar keel en borst staat af te beulen?

I en slotte wil ik nog even aanstippen, waarmeê ik had moeten beginnen, doch slechts bij het sluiten van dit artikel gewerden mij de volgende inlichtingen over het tegenwoordig verblijf van des schilders vroegste schilderijen.

De militaire begrafenis is het eigendom van mevrouw de weduwe Huyser te Bloemendaal bij Haarlem.

La sonpe des pioupions werd eenige jaren geleden publiek geveild en vertrok naar Frankrijk.

Het vertrek der kolonialen, het groote stuk, waarvoor de artiest langen tijd te Rotterdam op straat heeft gewerkt, is in de verzameling van den heer Lequime te Brussel.

La répétition du signal behoort tot de collectie Mesdag, en het portret van mevrotiw Enthoven is in Den Haag. Ook mevrouw van Vloten te Noordwijk is in het bezit van eene der schilderijen uit die periode.

Hetgeen minder bekend is misschien, is, dat de jonge