is toegevoegd aan je favorieten.

Litteraire wandelingen

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

p

kathedralen: zij zal slaan met klank de landen in de rondte en het licht der blijdschap doen stralen tot in de donkere holen. Zij zal worden vernomen van onder den grond en uit de hoogte van het firmament.

Ik zie aanbreken dagen zonder wolken voor de komende naties, voor mijn land, voor vreemde landen. Ik wensch hen geluk, dat het hun weer goed gaat, dat de hand die loodzwaar lag over de menschheid, zich langzaam opheft en lichter wordt.

1 och zie ik nalatige menschen Gods genaden verachten, maar hoe die genaden aan anderen worden gegeven.

Ik zie de zon lichten op oorden waar men haar licht niet gebruikt en hoe zij hare stralen zendt naar streken, die nu nog zijn bedekt met duisternis.

Ik zie een wijd veld, dat moet worden beploegd. De huisvader zendt er zijne arbeiders heen. Het is vruchtbaar, en hoog groeien de vruchten, zoover als ik kan zien. De heerlijkheid des Heeren is onmetelijk. Zijn oordeel is een verborgen oordeel.

Dit zijn de woorden die ik heb vernomen.

IV.

Op een Zondag kon ik gedurende de mis noch bidden noch lezen. Ik voelde in mij een innerlijk licht dat mij mijn God onthulde en mijn ziel heentrok daarheen, waarvan zij gekomen is; waarop zich God aan haar mededeelde en liet nederzinken over haar de wateren des lichts.