is toegevoegd aan je favorieten.

Olle vrunden in Grönnegerland

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Beotje zegt maar even heel haastig twee keer „Dag! stevent regelrecht op de openstaande la af en zegt: „Waa-om hè jij geen tip in de ja?"

Zonder antwoord af te wachten, kijkt ze in alle stoven. Martje begint te lachen en zegt: „Nee doe wiesneuske, ook gain hen in stoven" en ze gaat voort: „Is t nou gain wonder ? Ain keer het zai dat troffen, da 'k ook n hen in 'n stoof har te leggen en nou kikt ze d r aaltied vot in .

Beotje gaat voort niet haar onderzoek en vraagt: „Hè jij ook 'n stoopkan ?" meteen wijst ze naar de kan onder op de tafel.

„Joa" zegt Martje „wolt doe doar ais oet slikken.-'

„Die stoopkan is zoo bah!" en 't kindje verkiest geen gebruik van 't aanbod te maken.

„Pestuur is toch niet ziek?" vraagt nu Mevrouw, op de half open beddeur wijzend.

„Nee Mevrau, gelukkig nait, hai is in toen .

Daar komt een vervaarlijk gekwaak van eene eend, het klinkt alsof het in de onmiddellijke nabijheid is, t kindje loopt haastig naar hare moeder, ook deze en de naaister kijken verschrikt op. Martje verklaart de zaak. „Joa t is gain wonder, dat ie a'moal verschrikt worren, moar kiek as men 'n eend op aier zet, het men ook laist kuukens d'r van en zai mouten vredig zitten en dou zee Harm verleden week tegen mie: „waist wel wat , zee he, „ik zet hom onder 't bêr te brouden en doar zit he nou, en ik heb d'r nait om docht om joe 't eerst te zeggen. Moar Mevrau stait nog hailtied, wacht 'k zei n stoul veur joe leegmoaken".

Mevrouw is er klaarblijkelijk niet op gesteld in dien rommel te gaan zitten en ze zegt: „Nee vrouw Pestuur, laat dat maar, ik wou even t rekeningetje betalen, we gaan zoo weer weg".

Martje heeft echter al een stoel leeg, eenige aardappelen