is toegevoegd aan uw favorieten.

Strijd

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

als je moe bent. Je moet zorgen, dat Gerrits trouwe verpleegster niet ziek wordt. Als hij slaapt, moet je veel buiten gaan en flink eten."

„Jao dokter, maer 'k bin ans góed."

„Nu pas maar goed op, dag Anneke."

Bemoedigend klopte hij haar op den schouder, groette Teun en wipte in zijn karretje.

VII.

Eindelijk kwam de verandering, een zoel zuidenwindje woei warmte aan. Nooit had Anneke met zoo n blijdschap het golvend winterkoren zien opschieten tot halmen en de aardappels met polletjes groen in rijen zien uitspruiten. Nu was het er, het warme malsche weer, waarvan beterschap moest komen. Dagen lang had ze takjes meegebracht met teere spruitjes, die uit de bruine celletjes drongen. Eiken dag waren ze iets grooter en ontplooiden ze zich meer tot blaadjes. De kastanje bij het varkenshok stond al in vol groen met witte bloemkaarsen er tusschen, de appelboomen droegen statig hun bloesemkronen, die met tinten van wit tot zachtrose als schitterden tegen het hemelblauw.

Daar kwam Anneke met den armstoel aanzeulen en zette hem op een luw plekje in het zonnetje. Een wollen deken streek ze er met zorg in glad en liet de slippen overhangen om ze aanstonds over