is toegevoegd aan uw favorieten.

Tentoonstelling van bouw-, beeldhouw- en schilderkunst in het stedelijk museum te Amsterdam, 16 Sept. tot 16 Oct. 1905

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

136 Het nieuwe Huis onder't Zeil, gestoffeerd met koopvrouwen, kruiwagens, schoenpoetsers, vrachtwagens, sleden, en de Teekenaar zelve in 't rood gekleed, 1796.

137 De Grimburgwal met het OudezijdsHeeren-logement, naar het Gasthuis te zien, 1796.

138 Het Rembrandtshuis op de Jodenbreêstraat. Het huis is voorgesteld in den toestand, waarin het zich bevond in de 17e eeuw; de beeldjes en een rijtuig, dat over de St. Anthonissluis leidt, mede uit dien tijd. In 't verschiet de Zuiderkerkstoren, door C. Springer, 1853.

139 De woning van J. Cats aan de Amstelgracht, geteekend door A. Eversen. Ter linkerhand het steigertje achter het huis van Cats, waarop hij zelf, met de muts op 't hoofd en de pijp in den mond, naar 't visschen staat te kijken. Ter rechterhand een gedeelte der Amstelgracht; op den achtergrond de barakken; in 't verschiet de Utrechtsche poort, 1805.

140 De woning van J. Cats van binnen. Hij zelf zit aan de tafel bij den haard te teekenen, terwijl zijne dochter een kaartenhuis bouwt.

141 Hetzelfde vertrek naar de andere zijde te zien. Zijne vrouw zit aan den haard wafelen te bakken; hij zelf komt door de