is toegevoegd aan uw favorieten.

Wat kan en moet de winkelier van het warenhuis leeren?

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

enormen omzet, die daarbij wordt bereikt. Deze groote uitverkoop van witte goederen wordt jaarlijks door alle Francaises, van de elegante Parisienne tot de eenvoudigste provinciaalsche roet verlangen afgewacht. Zij vinden er een rijke keuze van billijke en toch soliede, ook van de duurste en elegantste huishoud- en lijfgoederen, kinder-en dameslingeries, uitzetten kanten, borduursels enz.

De .B°n. Marché beschouwt deze tentoonstellingen als een specialiteit en laat alles vervaardigen door eigen machinale weverijen of met de hand en de gemaakte witte goederen door speciale fabrikanten.

Op den avond vóór den eersten uitverkoopdag worden geheele balen linnen afgewikkeld en van de zoldering neergelaten, de wanden worden ermee bedekt en ook om de trapleuningen en pilaren in de magazijnen worden breede witte banden geslingerd. Geheele stukken linnen, tot aan de zoldering op elkaar gestapeld als witte kolommen, geven een denkbeeld van de ontzettende massa witgoed, die hier te koop is en het oog der klanten ontmoet bij het binnenomen in het magazijn niet anders dan witte voorwerpen. Drie weken lang verdringen zich de koopers, om zich voor een jaar te voorzien van alle mogelijke witte goederen.

TENTOONSTELLINGEN VAN MODEARTIKELEN.

Tegen het einde van Februari, bij het naderen van de lente uj l verk°°P van bloemen, hoedgarnituren, kanten! handschoenen en parfumerieën. In Maart heeft de eerste groote seizoenexpositie van voorjaarsnouveautés plaats. De maand April is gewijd aan heeren- en damesconfectie, waarin ae Bon Marche zich een welverdiende reputatie heeft verworven en een speciale clientèle onder den gegoeden burgerstand bezit. Men vindt er het beste, wat er bestaat in groote keuje, en tegen matige prijzen; zoowel in eigen nieuwe modellen van den Bon Marché als in de geïmiteerde laatste scheppingen der groote naaisters. De heerencostuums hebben